Вітаємо з Днем спеціальності «Інформаційні технології проектування»!

01.12.2023 в 12:01

У першу п’ятницю грудня ІТшники СумДУ традиційно відзначають особливе свято – День спеціальності. Цього року це не просто святковий день – нам виповнюється 25 років! Саме у 1998 році було здійснено перший набір студентів на спеціальність «Інформаційні технології проектування» в Сумському державному університеті.

З одного погляду, 25 років зовсім невеликий термін. Але озирнувшись на той шлях, що ми вже пройшли, розуміємо, що не так вже й мало за цей час було зроблено. З самого початку спеціальність поєднувала два напрями – інженерію і комп’ютерні науки, була найсучаснішою спеціальністю інженерного факультету. Потім наша спеціальність додала ІТшну складову новому факультету і зробила його ЕлІТним.  Наш розвиток на цьому не завершився.  На даний час спеціальність додала ІТшної складової і  реалізується як освітні програми «Інформаційні технології проектування» кафедрою Інформаційних технологій.

За всі ці роки було багато цікавого в нашій ІТшній родині: спільні поїздки на тематичні комп’ютерні виставки до Києва та літні відпочинки на узбережжі Чорного моря;  активна участь та здобутки у науковій чи навчальній роботі, участь у різноманітних конференціях та шумні, веселі свята Дня спеціальності, де наші студенти доводили, що вони не лише найрозумніші, а й найвеселіші та найдотепніші!

Багато наших випускників досягли значних професійних висот, і на сьогодні самі вже є справжніми ІТшниками, викладачами, керівниками, наставниками і розлетілися по всьому світу. 

Наші студенти і випускники – це саме ті люди, які розвивають і будуть відроджувати і далі розвивати Україну. Ви майбутнє нашої країни!

На спеціальності народжуються нові сім’ї. Вже складаються цілі ІТшні династії. І не лише молодші брати чи сестри наших випускників вступають на ІТП, а й діти наших колишніх студентів вже є нашими теперішніми студентами. Це дуже приємно та радісно!!! Значить, ми на вірному шляху!

На жаль, цього року ми не зможемо зустрітися в затишній атмосфері, щоб поспілкуватися і підтримати традицію. Але все одно  нам нічого не завадить радіти і святкувати.  Ми пам’ятаємо і пишаємося всіма нашими випускниками і нинішніми студентами! Ми радіємо Вашим здобуткам і перемогам! Щиро бажаємо Вам успіху!!! 

З Днем спеціальності «Інформаційні технології проектування» всіх причетних!!!

 

Колектив кафедри інформаційних технологій