Цикл онлайн-лекцій для магістрів з дисципліни «Проектування веб-орієнтованих інформаційних систем»

07.12.2023 в 00:42

У другому модулі до проведення лекційних занять з дисципліни «Проектування веб-орієнтованих систем» для здобувачів 1 курсу рівня магістр освітно-професійної та освітньо-наукової програм «Інформаційні технології проектування» був залучений представник                       ІТ компанії MindK.

21 листопада 2023 року представником компанії MindK Ігорем Аніщенко було проведено онлайн-лекцію на тему «Розробка web-додатків на основі архітектурного патерну MVC». Протягом заняття вивчалися питання загальної архітектури патерну MVC, особливості його реалізації для різних веб-фрейворків. Розглянуто практичний кейс використання патерну MVC у веб-розробці на прикладі розроблення міні-проєкту «ToDo list» на фреймворку Larevel.

05 грудня 2023 на онлайн-лекції розглянуто використання Rest API як способу спілкування між компонентами веб-орієнтованої інформаційної системи.

Особливістю лекцій є їх проведення у форматі live coding, що дозволяє поєдати теоретичну та практичну підготовку. Повторюючи кодування за лектором, здобувачі змогли самостійно реалізувати міні-проєкт та протестувати його. Таким чином вдалося активізувати увагу здобувачів та залучити їх до активної роботи на лекції.

Кафедра ІТ вдячна компанії MindK за проведений цикл лекцій та постійну підтримку освітніх програм!