Харченко Богдан про участь у проекті “We will manage”

02.11.2021 в 10:06

Студент групи ІТ-81 факультету ЕЛІТ Харченко Богдан, що навчається за освітньою програмою “Інформаційні технології проектування” спеціальності “Комп’ютерні науки” з 4 по 10 жовтня 2021 року приймав участь в українсько-польському проекті з обміну активною молоддю від Міністерства освіти Польщі “We will manage”.

Головною темою проекту була “Daily functioning of young people during the COVID-19 pandemic”. У проекті брали участь 30 студентів. Місце стажування – містечко Мотич-Лесьни (Motycz Leśny) під Любліном. Оформлення документів займалися самі учасники під кураторством організаторів проекту. Зі слів Богдана організатори чітко та злагоджено виконували свою роботу, що допомогло уникнути будь-яких непередбачуваних ситуацій (у тому числі з перетином кордону під час карантину).

Сторінка проекту: https://www.facebook.com/groups/866924447561035/?ref=share.

Відгук Богдана про участь у проекті:

“На проекті була величезна кількість активностей, таких як тімбілдінг, мовна анімація, дискусії, мозковий штурм, інтеграційна гра, Оксфордські дебати, воркшоп з графіки та редагування, зустрічі з місцевою спільнотою, вебінари і не тільки.

Проект залишив чудові враження. При тому, що наш день був розпланований, ми встигли досить добре познайомитися з польською частиною проекту і з деякими з них навіть після проекту ми продовжили підтримувати спілкування та плануємо спільні поїздки. Організатори проекту, як українські, так і польські, чудово впоралися зі своєю роботою та зробили все, щоб створити найкращу атмосферу як усередині колективу, так і для робочого процесу. Місце проведення проекту – відмінний комплекс під Любліном.

Колектив склався дружній. У перший же день після приїзду ми потоваришували всією українською частиною команди і до кінця проекту говорили на будь-які теми з польською частиною команди, допомагали один одному в будь-яких справах, стали одним колективом. На проекті відводився час для відпочинку, ми спілкувалися, грали в ігри, співали караоке, влаштовували пікніки та культурні вечори з національними стравами, танцями та піснями.”

 

Даний проект – досить гарний спосіб поліпшити рівень знань з англійської мови, так як всі учасники мали рівень В2 і вище та використовували англійську мову не тільки на заходах, але й для спілкування між собою у вільний час. Також проект розвиває навички командної роботи.

Загалом Богдан рекомендує участь у подібних проектах та співпрацю з компаніями HEureka Generator – польська сторона та UaFutureWe – українська.