Онлайн-лекція на тему «Мікросервісна архітектура» від компанії MindK

24.05.2023 в 01:03

23 травня 2023 року студенти освітньої програми «Інфомаційні технології проектування» спеціальності комп’ютерні науки рівнів бакалавр та магістр відвідали відкриту онлайн-лекцію на тему «Мікросервісна архітектура».

Ігор Аніщенко, Full Stack JavaScript Developer at MindK розповів про різницю між монолітом, сервісно-орієнтованою і мікросервісною архітектурами. Було розглянуто переваги, недоліки та обмеження кожної із архітектур, а також підводні камені їх проектування та використання. Навів приклади мікросервісних додатків, особливості їх функціонування та інтеграції. Розглянув доцільність та практичні кейси використання SOA та мікросервісних архітектур.

Наприкінці лекції Ігор відповів на питання аудиторії. Студенти цікавилися тим, як можна розбити додаток на мікросервіси, як вирішити, що буде входити в той чи інший мікросервіс, чи доцільно є-комерс розбивати на мікросервіси (на прикладі Rozetka), які технології для створення мікросервісів актуально використовувати.

Студенти 1 курсу рівня магістр використають розглянутий матеріал при вивченні дисципліни «Інтегровані інформаційні системи.

Кафедра ІТ дякує спікеру за цікаву та змістовну лекцію, а компанії MindK за співпрацю!